Restaurante & Terase

TERASA - spatiul de afara al caminului tau

Terasa din lemn restaurant
Terasa din lemn restaurant

Amenajare terasa Restaurant Boema – Tg. Mures

O terasa este locul cel mai frumos unde iti poti petrece timpul in aer liber fara sa iesi din intimitatea caminului tau.

Totodata, o terasa este o structura careia trebuie sa i se acorde importanta si atentia cuvenite. Astfel, un proiect tehnic este intotdeauna necesar pe langa unul de arhitectura. Chiar daca vorbim despre o terasa cu caracter sezonier sau despre una permanenta, importanta din punct de vedere tehnic este aceeasi. Din pacate auzim tot mai des cazuri in care terasele sunt avariate de furtuni si cauzeaza victime omenesti si nenumarate pierderi materiale. Pentru a nu ajunge in aceste situatii nefericite, structura unei terase va trece prin acelasi proces tehnic prin care trec toate structurile , indiferent de destinatia si dimensiunile lor.

La fel de important ca rezistenta unei terase este si aspectul ei. In definitiv, ne dorim o terasa frumoasa care sa infrumuseteze aspectul gradinii sau sa aduca un plus de valoare unui spatiu public. De aceea, tipul de lemn(ecarisat sau lamelar) pe care il veti alege este foarte important, insa nu doar din punct de vedere al arhitecturii. 

Pergola/Terasa in Bucuresti (lemn ecarisat) – Piscina Daimon
Terasa piscina

Lemn ecarisat (masiv) sau lamelar? Ce alegem?

Pentru constructia unei terase se poate alege atat lemn ecarisat (masiv), cat si lemn lamelar. Insa, lemnul lamelar vine cu o serie de avantaje, cum ar fi:

Lemnul ecarisat este o alegere potrivita in cazul teraselor de mici dimensiuni, in principal datorita pretului mai mic.

Prin natura ei, terasa este o structura exterioara, fapt care o supune in mod direct conditiilor meteo. Asadar, haideti sa vedem cum o protejam de intemperii meteo, raze UV si nu numai.

Indiferent de solutia structurala aleasa , terasa din lemn ecarisat  sau din lemn lamelar, pentru a se pastra frumos ca la inceput, lemnul necesita ingrjire continuua. Ingrijirea o puteti face singuri, nu este necesar un specialist intotdeauna.

Pergola din lemn lamelar – Sediu Multinvest Tg. Mures
Pergola din lemn