Acoperisuri din lemn

Cum se realizeaza un acoperis sigur

Acoperisul este elementul structural  superior al oricarei constructii. Totodata este si cel mai complex element, de aceea constructia unui acoperis sigur ridica cel mai adesea dificultati.

Componentele principale ale acoperisului sunt:

Acoperisul are nevoie de o atentie sporita. In lipsa unei bune executii, acoperisul poate pune in pericol atat constructia pe care o acopera cat si oamenii care se afla inauntrul ei.

Ce inseamna constructia un acoperis sigur?

Un acoperis sigur are la baza o structura de rezistenta sigura. Pentru aceasta noi folosim principiile grinzilor cu zabrele pentru structuri din lemn prefabricate asamblate la noduri cu placi multicui, denumite in continuare FERME PREFABRICATE DIN LEMN.

Conectori pentru constructia unui acoperis sigur

Nod imbinat cu placa multicui

Conectorul se preseaza pe ambele fete ale fermei controlat in unitati specializate de productie utilizand prese hidraulice.

Conectori pentru constructia unui acoperis sigur

Ce este sistemul prefabricat, ce sunt grinzile cu zabrele si placile multicui?

Sistemul prefabricat din ferme este un sistem de inalta performanta, alternativ la modalitatea clasica de realizare a unei structuri pentru acoperis. Prin prefabricat intelegem ca tot procesul tehnologic, pana la montaj, se realizeaza intr-un mod industrial controlat intr-o unitate de productie specializata. Prin aceast mod constructiv noi realizam constructia unui acoperis sigur.
Grinzile cu zabrele (fermele) sunt componenta principala a structurii sarpantei (acoperisului). Grinda cu zabrele este realizata din elemenete din lemn ecarisat, dulapi de lemn de rasinos (brad, molid sau alte specii de rasinoase), debitate (taiate) la unghi cu ajutorul unui circular cu comanda numerica si asamblate cu placi multicui.
Placile multicui sunt conectori pentru lemn confectionati din otel pe a caror suprafata au dispuse cuie. In functie de tipul lor, placile au grosimi intre 1 si 2 mm si cuiele inaltimi intre 100 si 200 mm. Ele sunt cele care unesc zabrelele fermelor, fiind pozitionate pe ambele parti ale fiecarui nod. Pentru a oferi siguranta structurii, singurul mod prin care pot fi aplicate este prin presare. Imbinarea nodurilor nu este permisa prin alt procedeu in afara de presare cu prese hidraulice de 15-35 tone forta.

Utilizam doar placi multicui MiTek, liderul modial al tehnologiei, pentru garantia sigurantei. Tipul de otel si modul lor de realizare sunt agrementate de oraganele competente la nivel mondial.

Grinzile pot fi realizate in orice forma dorita, singura limita fiind imaginatia. Dimensiunile pot ajunge pana la 30 m deschidere fara reazam intermediar. Avand in vedere dimensiunile agabaritice pentru un transport uzual, va putem oferi solutia tehnica potrivita, astfel incat costurile sa fie eficientizate.

Mai jos se poate observa in detaliu cum arata o placa multicui si cum sunt dispuse cuiele.

Conectori pentru constructia unui acoperis sigur
Conectori pentru constructia unui acoperis sigur
Conectori pentru constructia unui acoperis sigur
Conectori pentru constructia unui acoperis sigur

Etapele din constructia unui acoperis sigur

Elementele unei sarpante clasice
Constructia unui acoperis sigur
Elementele unui acoperis sigur – sarpanta industrializata
Constructia unui acoperis sigur

AVANTAJELE SISTEMULUI DE GRINZI CU ZABRELE ASAMBLATE CU PLACI MULTICUI IN CONSTRUCTIA UNUI ACOPERIS SIGUR

SPATIU & DESIGN​

SIGURANTA & CALITATE

EFICIENTA COSTURILOR

Vrei o oferta personalizata?

Lasa-ne adresa ta de email si numarul de telefon si te contactam noi!