Manejuri si sali de echitatie

Calul este un animal deosebit fata de orcare altul. Este un animal nobil care are nevoie de multa grija si atentie. Caii, totodata dezvolta o relatie apropiata cu stapanii lor. De aceea, propretarii de cai au inceput sa fie din ce in ce mai atenti la nevoile pe care aninamalele le au.

Spatiul in care caii traiesc, se haranesc si se odihnesc este important pentru sanatatea si starea lor de bine. Caii se simt bine in spatii care sunt construite cat mai aproape de natura, in care materialele si arhitectura spatiului sa fie prietenoase cu ei.

Manej de calarie

Un ansamblu de crestere a cailor este compus cel mai des din:

In calitate de producatori de structuri din lemn, am realizat de-a lungul anilor mai multe manejuri de calarie si spatii conexe acestora.

Desigur, atunci cand spatiul are destinatie si de sala de concurs, o arena de echitatie este absolut necesara.

Arene construite de noi sunt realizate conform standardelor impuse. Dimensiunile sunt de 20m deschidere si lungimi de 40m, respective 60 m sau dimensiunea de 25 m deschidere cu lungimea de 65 m.

Separat de arena de echitatie cel mai des intalnim manejurile si grajdurile. Spatiul manejului trebuie sa fie in primul rand functional din punct de vedere tehnic. pentru asemenea activitati.


Arhitectura trebuie sa fie una atragatoare, nobila care sa ofere confort si relaxare atat cailor cat si calaretilor.

 

De-a lungul timpului, specialistii au studiat nevoie cailor si au ajuns la concluzia ca un mediu construit in acord cu nevoilor cailor, imbunatateste performantele acestuia.

Grajduri pentru cai
Ce ai nevoie sa stii cand construiesti un manej sau un adapost de cai?

Din propria noastra experienta in ceea ce priveste sporturile ecvestre alte aspecte de care este bine sa tineti cont ar fi:

Exista un concept de utilizare individuala in spatele fiecarei arene de echitatie, pentru unii este locul de relaxare practicand calaria in scop recreativ, pentru altii este locul de munca utilizat ca sala de antrenamente pentru cai si calareti.

Manejurile circulare sau rotunde
De ce sunt atat de importante

Lemnul folosit in structura peretilor si a sarpantei impreuna cu bardajele interioare si exterioare realizate tot din lemn  creaza o atmosfera prietenoasa de antrenament si exercitiu.

Datorita arhitecturii, spatiul de lucru e mereu ventilat si creaza conditia optima de pregatire fizica a cailor.

Arhitectura circulara nu este deloc intamplatoare. Manejul este mai mult decat o cladire care protejeaza impotriva factorilor climatic : vant, zapada sau ploi.

In principiu, manejurile sunt utilizate ca si teren de pregatire:

Constructie manej pentru calarie
Boxe cai

Usa de acces manej de calarie Horses Paradise – Deva

Manej calarie Deva

Sala de echitatie realizata din lemn lamelar langa Sighisoara – Domeniul Dracula Danes

Constructie manej de calarie

Vrei o oferta personalizata?

Lasa-ne adresa ta de email si numarul de telefon si te contactam noi!