Casa din livada –  Cluj-Napoca

Obiectiv:​​ Casa unifamiliala - Cluj-Napoca
Model constructiv:​​ Timber frame cu elemente de structura din lemn lamelar
Suprafata: 180 m²
Timp de executie: 22 zile
Element diferentiator:

In toamna anului 2022 am realizat aproape de Cluj o casa la care ne-a fost mai mare dragul sa lucram. Pentru realizarea proiectului de structura si a detaliilor de executie am facut echipa cu inginerul coordonator al proiectului,  Tamas Vany de la biroul de la Renso.  

Casa are 180mp  si a fost nevoie de 7 zile in unitatea de productie si de inca 15 zile in santier pentru a realiza structura si termosistemul.

Arhitectura casei, asa cum ne povesteste in video Arh.  Andreea Morarescu  de la Mod Studio este una care a respectat principii precum: incadrarea in arhitectura zonei (rurala in acest caz), eficienta energetica sau utilizarea soarelui in scop de a incalzi corect locuinta.

 Pe parcursul celor 4 luni de proiectare tehnica, impreuna cu echipa Renso am gasit varianta potrivita de realizare a structurii casei. Astfel, pentru a respecta cerintele de arhitectura si de rezistenta am optat si de aceasta data sa folosim lemn lamelar impreuna cu lemnul ecarisat standard. Pentru etansare, in cadrul termosistemului am folosit foliile furnizate de Nzeb Shop.

II multumim lui Paul, proprietarul acestei case ca a avut incredere sa-si lase viitorul camin in mainile noastre. Suntem tare bucurosi ca am fost pe sufletul tau.